Etusivulle
syöttölaite

Painomerkki Oy
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

puh. 010 271 7000


Offset vastaan digituote

Tämän päivän laitteilla digipainettu yltää offsetin tasolle, eli laadullisesti asiakkaan ei tarvitse vaihtoehtoja miettiä. Painotavan valintaan vaikuttaa lähinnä painosmäärä ja aikataulu.

Molemmissa painotavoissa värit muodostetaan cmyk-maailmasta. Offsetissa voi lisäksi käyttää ns. purkkivärejä, eli PMS-värejä. Digipainokoneessa PMS-värit painetaan kyseisen värin cmyk-arvoilla, tosin näitäkin arvoja päästään säätämään, mikäli ero PMS-värikarttaan on huomattava.

Offset-tuotantoon päätyy työt joissa painosmäärä on huomattava, sekä tuotteet jotka materiaalinsa vuoksi ovat digipainokoneelle haastavampia. Offsetissa aikataulua pidentää kuntoonlaitto, sekä usein viikkojenkin pituinen kuormitus.
Digituotanto tukee offsettia pienten painosmäärien sekä kiireisten painatusten osalta.

Kahta eri painotapaa myös yhdistellään, eli jotkut usein tilattavat, materiaaliltaan vaativat, mutta aikataultaan kiireiset käyntikorttipohjat on painettu offsetissa valmiiksi, ja digituotannossa lisätään ns. muuttuva tieto eli esimerkiksi tekstit. Tällä tekniikalla yhdistetään korkea laatu ja nopeat toimitukset.